مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری سمنان خبر داد:
۳۱۹۰۹ تن پسماند خانگی در سال ۹۸ در مرکز بهداشتی دفن پسماند امحاء شد
به گزارش مدیریت ارتباطات و امور بین الملل شهرداری سمنان مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری سمنان از امحاء میانگین ۳۱۹۰۹ تن پسماند خانگی در طول یکسال ۹۸ خبر داد.
حمیدرضا پیوندی در تشریح این خبر گفت: در طول یکسال گذشته بطور میانگین برحسب تن در روز در فروردین ماه ۸۳ تن ، اردیبهشت ماه ۹۳ تن ،خرداد ماه ۹۳ تن، تیرماه ۹۵ تن ، مرداد ماه ۹۲ تن ، شهریور ماه ۸۹ تن، مهر ۸۷ تن ، آبان ماه ۸۵ تن، آذر ۸۰ تن، دی ۸۲ تن،بهمن ۸۰ تن و اسفند ماه با بیشترین حجم افزایش ۱۰۱ تن مجموعا ۱۰۶۱ تن پسماند شهری و خانگی با فعالیت ۱۹ دستگاه خودرو مکانیزه جمع آوری زباله و فعالیت ۲۰۲ پاکبانان از سطح شهر سمنان جمع آوری و پس از انتقال به ایستگاه موقت و بارگیری توسط دو دستگاه سمی تلیر به مرکز دفن بهداشتی پسماندها بشیوه بهداشتی دفن و خاکریزی شدند.
وی ادامه داد: افزایش روز افزون تولید زباله در شهرهای کشور مسألهای است که بیش تر شهرداریها با آن سر و کار دارند و مقدار قابل توجهی از بودجه آن ها صرف جمع آوری، حمل و نقل و دفع زباله می شود، علاوه بر این مشکلات زیست محیطی فراوانی را در پی خواهد داشت که برای شهر سمنان در سال گذشته رفت وروب و جمع آوری ،حمل و نقل و دفع زباله ها هزینه ای بالغ بر ۹ میلیارد ریال معادل با ۹۰۰ میلیون تومان را در برداشت.
پیوندی در خصوص فواید و راههای کاهش تولید پسماندهای خانگی اینگونه بیان کرد: اولین قدم در مدیریت زبالههای منزل، آنست که دورریزها را کم کنیم و از مواد و کالاها درست استفاده کنیم. همچنین باید راههای استفاده مجدد را یاد بگیریم و در نهایت زبالههای منزل را تفکیک کنیم. یعنی زبالههای خشک مانند کاغذ، مقوا، کارتن، کاغذ، پلاستیک، آلومینیوم ، فلز و آهن و مانند آن را از زباله های تر همچون پسماند میوهها، سبزیجات و مواد غذایی و تفاله چای جدا و در دو کیسه جداگانه مخصوص بریزیم. اگر بخواهیم تولید زباله را در منزل کاهش دهیم کار دشواری نیست تنها باید در مصرف خود نکاتی را رعایت کنیم.
این مقام مسئول در پایان خاطر نشان کرد: از شهروندان محترم سمنان درخواست داریم با توجه به آغاز فصل گرما و ورود میوه های آبدار همچون طالبی ، هندوانه و خربزه و…بجهت جلوگیری از بوجود آمدن شیرابه و کاهش هزینههای مازاد و خسارت به ماشین آلات و سطل های زباله و همچنین کاهش میزان آلودگی زیست محیطی محل زندگیتان و حفظ سلامت عمومی شهروندان زباله های خانگی را پس از تفکیک زباله خشک و تر ؛پسماند تر را پس از رطوبت گیری و قرار دادن در کیسه زباله ضخیم ، راس ساعت ۲۰ شب درب منزل یا در سطل زباله قرار دهند و از رهاسازی در زمین های بایر و اراضی باغ و درب منزل همسایهها خارج از ساعت مقرر بصورت جد خودداری کنند. امید است با مشارکت و همیاری شاهد شهری زیبا و پاک باشیم.