۴ بهمن ۱۴۰۳

چند راهکار ساده برای کاهش تولید شیرابه زباله

  • 10 شهریور 1399
  • ۲۵۸ بازدید

مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری سمنان به تشریح اقدامات ساده‌ای که موجب کاهش تولید شیرابه زباله می‌شود پرداخت و گفت: با اتخاذ این روش‌ها زباله‌ها دیرتر بو می‌گیرند چون شیرابه عامل ایجاد بوی نامطبوع است.

به گزارش روابط عمومی سازمان مدیریت پسماند شهرداری سمنان، شیرابه‌ها یکی از مسائل مرتبط با دفن پسماند است و به گفته حمیدرضا پیوندی تنها در سایت دفن پسماند سمنان روزانه ۱۵۰۰ لیتر شیرآبه تولید می‌شود اما با انجام اقدامات ساده‌ای می‌توان از مبدا حجم شیرابه‌ها را کاهش داد.

پیوندی اظهار کرد: سازمان مدیریت پسماند با ساخت سپتینگ‌ از محل تخلیه پسماندها در مرکز دفن و نصب مخازن شیرابه گیری بر روی خودروهای زباله و نصب ریل وکاور برروی سطل های زباله و شستشو و گندزدایی سطلهای زباله بصورت مکانیزه وریل وکاورها بافعالیت نیسان مجهز به واترچت اقدام‌به مهار و کاهش خطرات وآسیبهای زیست محیطی وبهداشتی شیرابه کرده ویکی از اهداف برون سازمانی ما این است که با آموزش و تنویر افکار عمومی می‌توانیم تولید رطوبت پسماند را از مبدا کاهش دهیم.

وی با بیان اینکه کاهش رطوبت پسماند به‌سادگی امکان پذیر است به ذکر مثالی پرداخت و گفت: به جای آنکه تفاله چایی را با آب در سطل زباله برگردانیم،می‌توانیم تفاله را داخل سبد بریزیم تا خشک شود سپس به داخل سطل زباله منتقل کنیم.

مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند افزود: پوست هندوانه حجیم است. اگر پس از مصرف هندوانه سه ساعت پوست آن را کنار سینک ظرفشویی بگذاریم،رطوبت پوست هندوانه بسیار کاهش می‌یابد. علاوه بر آن می‌توانیم پوست این میوه را خرد کنیم. این کار باعث می‌شود هم جای کمتری بگیرد و هم سریع‌تر خشک شود.

پیوندی با اشاره به ظروف تتراپک گفت: این گونه ظروف برای بسته‌بندی و عرضه مواد لبنی و آب میوه استفاده می‌شود. این ظروف را هنگام مصرف باید تا حد امکان خالی سپس فشرده کنیم تا داخل آن هیچ رطوبتی باقی نماند.

وی درباره ظروف «پت» اظهارکرد: از این ظروف برای عرضه نوشیدنی‌هایی مانند آب معدنی استفاده می‌شود. ما نباید پس از نوشیدن چند جرعه آب معدنی بقیه آن را داخل کیسه زباله بیندازیم‌ حتی اگر قصد نوشیدن بقیه آب را نداریم، می‌توانیم آب را در گلدان خالی سپس ظرف را فشرده کنیم. این کار باعث کاهش حجم پسماند و رطوبت آن می‌شود. بعد بطری داخل سطل زباله بیندازیم.

این مقام مسئول در پایان تاکید کرد: با این روشها زباله دیرتر بو می‌گیرد چون عامل ایجاد بوی نامطبوع زباله، شیرابه است و فصل تابستان و وجود میوه های آبدار معضل شیرابه و بوی نامطبوع را افزایش داده وموجب آلودگی محیط شهری و رنجش خاطر شهروندان می شود.

بیاییم بارطوبت گیری زباله ها و قراردادن زباله های خود راس ساعت ۸شب در سطل زباله،تولید شیرابه”این مواد سمی خاموش را که درهر میلی لیتر آن بیش از ۱۰۰میلیون باکتری مضر است، کاهش دهیم.

 

قبلی «
بعدی »