سمنان با آیین سنت های کهن و شادی بخش به استقبال بهار رفت

  • ۲۸ اسفند ۱۴۰۱
  • ۳۸ بازدید

سرپرست سازمان فرهنگی اجتماعی و ورزشی شهرداری سمنان خبرداد:

سمنان با آیین سنت های کهن و شادی بخش به استقبال بهار رفت

در آستانه سال جدید، مردم سمنان با برگزاری آیین های استقبال از نوروز، این سنت کهن و شادی بخش را هر چه باشکوه تر برگزار می کنند.

به گزارش مدیریت ارتباطات و امور بین الملل شهرداری سمنان، رئیس سازمان فرهنگی اجتماعی و ورزشی شهرداری سمنان با بیان مطلب فوق افزود: جشنواره استقبال از بهار در سمنان با اجرای برنامه ها شاد و کهن حال و هوای بهاری به خود گرفت .

امیر نجم با بیان اینکه نوروزخوانی نوعی جشن و آگاه سازی مردم از فرا رسیدن بهار و نوروز باستانی ایران است،افزود: این مراسم کهن، از دیرباز به عنوان یکی از آداب استقبال از نوروز در استان سمنان شناخته شده است وسازمان فرهنگی اجتماعی و ورزشی شهرداری سمنان نیز در جهت زنده نگه داشتن فرهنگ اصیل این منطقه در حال برگزاری این برنامه در سطح شهر است.

وی در ادامه اظهار داشت:آیین سنتی سمنوپزان، آیین نوروز خوانی، بازارچه عیدانه و صنایع دستی با استفاده از ظرفیت بومی به زبان سمنانی پنج شنبه ۲۵ اسفند ماه در محوطه زیبای شورای اسلامی شهر با حضور اقشار مختلف مردم آغاز گردید و این آیین تا ۲۷ اسفند ماه ادامه خواهد داشت.

نجم با بیان اینکه نوروز یکی از کهن‌ترین جشن‌های به جا مانده ایران باستان بوده و برگزاری جشنواره استقبال از بهار نیز فرصت مغتنمی برای معرفی آداب‌ورسوم گذشتگان ما است.اظهار کرد: حفظ و پاسداری از میراث فرهنگی، احیا و ماندگاری سنت‌ها ، آئین‌های نوروزی سمنان ،ایجاد فضای شاد و مفرح برای شهروندان از جمله اهداف برگزاری این جشنواره ها می باشد.

رئیس سازمان فرهنگی اجتماعی و ورزشی شهرداری سمنان از برگزاری آیین نوروز خوانی در ۲۸،۲۷ و ۲۹ اسفند ماه در مسیر های میدان ارگ تا محوطه زیبای شورای اسلامی شهر سمنان،میدان ارگ تا امامزاده یحیی و میدان امام خمینی “ره” تا چهار راه مازندران در سمنان خبر داد .

امیر نجم با بیان اینکه سمنو یکی از سین های سفره هفت سین و نشانه حلاوت،سرزندگی و شیرینی است بیان کرد: آیین پخت سمنو در راستای آشنایی شهروندان با آداب و رسوم کهن و آشنایی با فرآیند پخت سمنو در محوطه شورای اسلامی شهر سمنان برگزار شد.

این مقام مسئول افزود: در حاشیه جشنواره سمنوپزان غرفه های صنایع دستی،نقاشی روی سفال و عرضه محصولات شیرینی خانگی و پخت حلوا و آش برپا شد.