آغاز جشن میلاد امام زمان با پخت یک شیرینی خوشمزه در سمنان

  • ۲۶ اسفند ۱۴۰۰
  • ۱۹۹ بازدید

مدیر بانوان و خانواده شهرداری سمنان خبر داد:

آغاز جشن میلاد امام زمان با پخت یک شیرینی خوشمزه در سمنان

در آستانه میلاد حضرت مهدی عج الله آیین پخت گولاچ به همراه کارگاه پخت آن در سمنان برگزار می شود.

به گزارش مدیریت ارتباطات و امور بین الملل شهرداری سمنان،مدیر بانوان و خانواده شهرداری سمنان گفت: براساس رسم و سنتی دیرین سمنانی ها از ۱۲ تا ۱۵ شعبان به ویژه نیمه شعبان اقدام به پخت شیرینی ای به نام گولاچ می کنند که به آن نان برات هم می گویند.

سمیه قاسمی گفت: برات” صرف‌نظر از آیینی برای پاسداشت روح مردگان و بهره‌مندی مردگان از خیرات زندگان و باور به معاد و ترویج فرهنگ خیرات و صدقه، مقدمه‌ای برای برپایی جشن میلاد حضرت مهدی (عج) و مراسم پرفیض شب‌های قدر در ایام ماه رمضان است.

وی آئین برات را یکی از این آئین‌های جذاب و سنتی زنده نامید و افزود: این آیین ،سنتی زنده و جاری در بین خانواده‌های سمنانی است که ۳۰ دی ۱۳۹۴ به شماره ۱۱۱۵ در فهرست میراث ناملموس کشور ثبت شده است.

مدیر بانوان و خانواده شهرداری سمنان نقش زنان را در برگزاری این آیین محوری و اصلی دانست و گفت: نان شیرین گولاچ توسط بانوان سمنانی در خانه پخت می‌شود و سپس در بین دوستان و همسایگان توزیع می شود تا علاوه بر کام آنها ، کام درگذشتگان هم شیرین شود.

قاسمی خاطر نشان کرد: باتوجه به دیرینه بودن این رسم در بین سمنانی ها و اهمیت آموزش آن به نسل جدید تصمیم گرفتیم در آستانه میلاد حضرت مهدی آیین پخت گولاچ (نان برات) و آموزش پخت آن را برگزار کنیم.

به گفته وی این آیین با حضور بانوان سمنانی به ویژه بانوان محلات و بافت ارزشمند و تاریخی شهر سمنان ساعت ۱۵ الی ۱۷ در تاریخ ۲۵ اسفند ۱۴۰۰ در مسجد ملاقزوینی در محله کهنه دژ برگزار می شود و گولاچ پخت شده نیز در بین شرکت کنندگان در این کارگاه و مردم این محلات توزیع خواهد شد.

برای تهیه و پخت این شیرینی خوشمزه ابتدا زرد چوبه را با اخشار (قلیاب، ماده رنگی سنتی و خوراکی) خوب می‌سایند و با آب مخلوط می‌کنند یا این مایع آرد را خمیر می‌کنند و مایه خمیر (خمیر ترش) به آن می‌زنند. خمیر را می‌گذارند تا ورم کند. سپس خمیر را به چونه‌های کوچک تقسیم و و روی لاک و مرزه پهن می‌کنند. روغن کنجد را در ماهی تابه داغ می‌کنند و چونه‌های پهن شده را از پشت و رو در ماهی تابه سرخ می‌کنند، سپس مخلوط دارچین و شکر را که از قبل آماده شده روی آن می‌پاشند و پس از این گولاچ آماده مصرف است.”

این آیین به همت خانه احسان محله ناسار و اسفنجان و مدیریت بانوان و خانواده شهرداری سمنان و با مشارکت مرکز نیکوکاری عابدینیه وخانه گردشگری ، اقامتی سرای کاشیان ما برگزار می شود.